Amiből sosem elég: Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal

Nagyon szeretem a leveseket, szinte mindennap eszem. A krémleveseket alapból nem szeretem, de van egy kivétel: a fokhagymakrémleves. Nagyon egészséges, és az íze egyszerűen mennyei. Fontos, hogy főzéssel csak a C-vitamin tartalma vész el. Vértisztító, vérnyomáscsökkentő hatású, magas a tápanyagtartalma és segíti az emésztést is. 

12380241_149017942129264_588734024_n.jpg

Sajnos lemaradt 1-2 dolog a fényképről, de akkor lássuk a receptet.

Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 egész vöröshagyma
  • 2 kanál liszt
  • 2 kanál olivaolaj
  • mosoly
  • húsleves kocka + 3 dl víz
  • egy főzőtejszín
  • 3dl tej
  • önzetlenség
  • fokhagymakrém 
  • fehér bors
  • pirítós
  • kedvesség
  • sajt
  • pirított hagyma

 

Nagyon fontos, h12358458_149017938795931_863157853_n.jpgogy ha először kezdesz neki ennek a receptnek, ne legyél olyan merev, nem kell követni mindenből a pontos mennyiséget, csak érzéssel. Igaz, ha nagyon elsózod, kiderül, hogy szerelmes vagy.

Egy kisebb edénybe önts 3dl vizet és morzsold bele húsleves kockát. Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Közben nem ér bőgni! Sózzuk, borsozzuk.

Lábjegyzet: szuper dolog a fokhagymanyomó, feltéve, ha megtalálod a konyhában, én ritkán találkozok vele.12395137_149017968795928_1947011944_n.jpg

NE ENGEDD , hogy piruljon! Klassz üvegesre kell sütni, rátesszük a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirke alaplével.

 

Amikor először csináltam ezt a levest, azt tanácsolták, hogy 25 percig főzzem, na azóta rájöttem, hogy senkinek sincs erre ideje...szóval közepes láng és tessék kavargatni, mert leég! 

12380241_149018502129208_2039911324_n.jpg

MOST VAN IDŐD! 
Bonts egy bort! Egészségedre!

Ez görögül, hogy hanzik?

Egészségedre! - Jamasz! 

De mondhatod azt is, hogy: Jaszasz! (Sziasztok!)

12358536_149018528795872_1676998421_n.jpg

 

Most picit vedd le a levest a tűzről és átturmixoljuk egy botmixerrel. Okos legyél, ne kend össze az egész konyhát!

 

12366668_149018515462540_1250781161_n.jpg

 

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk és annyi tejet amennyivel még nem hígul annyira azaz 2-3 dl.

Nagyon finom és selymes lesz a levesünk

NE VEGYÉL 300 Ft feletti tejszínt, mert pazarlás, az egyszerű csomagolású tejszín ugyanolyan jó, sokszor csak a csomagolást és a márkát fizetjük ki ilyenkor.Ne dőlj be a szép külsőnek és a vicces dumának! Legyél tudatos várásló! A szemét a legdrágább!

 

12387921_149019098795815_1776721793_n.jpg

Pirít12366927_149019118795813_1021328182_n.jpgósra fel!

Olívaolajon pirítsatok toast kenyeret, király lesz! 

Tuningold reszelt sajttal! 

A levesbe szórjatok pirítotthagymát, amit a Lidl-ben, Ikea-ban potom pénzért tudtok már venni! 

 

 

 


12380095_149019125462479_2131443325_n.jpg

Jó étvágyat!

Peace&Love

 

Ajánld másoknak is, ha tetszett a recept!