Amiből sosem elég: Fokhagymakrémleves sajtos pirítóssal
Nagyon szeretem a leveseket, szinte mindennap eszem. A krémleveseket alapból nem szeretem, de van egy kivétel: a fokhagymakrémleves. Nagyon egészséges, és az íze egyszerűen mennyei. Fontos, hogy főzéssel csak a C-vitamin tartalma vész el. Vértisztító, vérnyomáscsökkentő hatású, magas a tápanyagtartalma és segíti az emésztést is.
Sajnos lemaradt 1-2 dolog a fényképről, de akkor lássuk a receptet.
Hozzávalók:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 egész vöröshagyma
- 2 kanál liszt
- 2 kanál olivaolaj
- mosoly
- só
- húsleves kocka + 3 dl víz
- egy főzőtejszín
- 3dl tej
- önzetlenség
- fokhagymakrém
- fehér bors
- pirítós
- kedvesség
- sajt
- pirított hagyma
Nagyon fontos, hogy ha először kezdesz neki ennek a receptnek, ne legyél olyan merev, nem kell követni mindenből a pontos mennyiséget, csak érzéssel. Igaz, ha nagyon elsózod, kiderül, hogy szerelmes vagy.
Egy kisebb edénybe önts 3dl vizet és morzsold bele húsleves kockát. Az apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Közben nem ér bőgni! Sózzuk, borsozzuk.
Lábjegyzet: szuper dolog a fokhagymanyomó, feltéve, ha megtalálod a konyhában, én ritkán találkozok vele.
NE ENGEDD , hogy piruljon! Klassz üvegesre kell sütni, rátesszük a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirke alaplével.
Amikor először csináltam ezt a levest, azt tanácsolták, hogy 25 percig főzzem, na azóta rájöttem, hogy senkinek sincs erre ideje...szóval közepes láng és tessék kavargatni, mert leég!
MOST VAN IDŐD!
Bonts egy bort! Egészségedre!
Ez görögül, hogy hanzik?
Egészségedre! - Jamasz!
De mondhatod azt is, hogy: Jaszasz! (Sziasztok!)
Most picit vedd le a levest a tűzről és átturmixoljuk egy botmixerrel. Okos legyél, ne kend össze az egész konyhát!
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk és annyi tejet amennyivel még nem hígul annyira azaz 2-3 dl.
Nagyon finom és selymes lesz a levesünk
NE VEGYÉL 300 Ft feletti tejszínt, mert pazarlás, az egyszerű csomagolású tejszín ugyanolyan jó, sokszor csak a csomagolást és a márkát fizetjük ki ilyenkor.Ne dőlj be a szép külsőnek és a vicces dumának! Legyél tudatos várásló! A szemét a legdrágább!
Pirítósra fel!
Olívaolajon pirítsatok toast kenyeret, király lesz!
Tuningold reszelt sajttal!
A levesbe szórjatok pirítotthagymát, amit a Lidl-ben, Ikea-ban potom pénzért tudtok már venni!
Jó étvágyat!
Peace&Love
Ajánld másoknak is, ha tetszett a recept!